Hoofdmenu
Filosofie / Wonen en levensvreugde
"Alleen het ware is mooi, en alleen het mooie is waard bewonderd te worden."

Dit citaat van de filosoof Plato geldt evenzeer voor het wonen als voor de kunst. Slechts een inrichting die aan uw eigenschappen en persoonlijkheid beantwoordt, zal ook anderen weten te fascineren.

In dit schrijven sta ik even stil bij de vele facetten waar u mee te maken krijgt als u een huis gaat inrichten, al of niet met hulp van een adviseur of binnenhuis architekt. In elk geval ben ik van mening dat je "met wederzijds respekt", wel degelijk over smaak kan twisten. Veel leesgenot.

Wonen en levensvreugde
Wist u dat het ontwerp van een keuken, badkamer, interieur en de keuze van vloeren niet alles te maken heeft met de prijs, die worden bepaald door de merken en materialen die u uit zoekt. Maar de ontwerpen en keuzes zijn zeer bepalend voor de schoonheid en het woongenot in lengte van jaren.
Binnenhuisontwerper en vormgever Jan Neggers ontwerpt keukens, badkamers, haardpartijen, interne verbouwingen en aanbouwen met nieuwe indelingen met een volledig lichtplan. Er is behoefte zich goed te voelen in een omgeving, waarin uw zintuigen tot rust komen en waar u kan genieten van de schoonheid om u heen.

Jan Neggers Interieur en Architectuur
Twintig jaar lang heeft Jan Neggers een gordijnen- en interieurwinkel gehad en is daarna meubels gaan ontwerpen voor zijn eigen klanten maar ook voor grote klanten van grote woonwinkels die graag Jan Neggers tafels wilden. Deze meubels zijn onder de naam Jan Neggers Design op de markt gebracht. Daarnaast ontwerpt hij ook meubels voor gerenommeerde merken. Deze worden verkocht in exclusieve woonwinkels. Neem bijvoorbeeld de bekende ovale stamtafel Oscar en de Bellisimo tafel op één poot en zijn after-dinner stoelencollectie. Waar u heerlijk uren in kunt natafelen.

Filosofie van het wonen
"Alleen het ware is mooi en alleen het mooie is waard bewonderd te worden". Dit citaat van de filosoof Plato geldt zowel voor het wonen als voor de kunst. Slechts een inrichting die aan uw eisen voldoet en aansluit bij uw persoonlijkheid zal ook andere weten te fascineren. In dit schrijven sta ik even stil bij de vele facetten waar u mee te maken krijgt als u een huis gaat verbouwen of inrichten, al of niet met hulp van een adviseur of binnenhuisarchitect. In elk geval ben ik van mening dat je met wederzijds respect wel degelijk over smaak kan twisten.

Met een mooi interieur meer levensvreugde
Door met een ervaren vormgever van gedachten te wisselen groeit bij u het niveau van smaakzetting en beleving. Toch speelt uw smaak altijd de hoofdrol. Er is behoefte zich goed te voelen in een omgeving waarin uw zintuigen tot rust komen en waar u kunt genieten van de schoonheid om u heen. Gezonde spanning evenals de weelde van de eenvoud lopen als een rode draad door mijn ontwerpen en adviezen waarbij uw smaak en onze ervaring van het grootste belang zijn. Ook de kunst van het weglaten is een belangrijke factor om tot de beste resultaten te komen.

Lichtplan
Maak tijdig een goed lichtplan, u kunt pas een goed lichtplan maken als de indeling is bepaald, een slechte voorbereiding levert later altijd beperkingen op, die u dan in feite zelf heeft gecreëerd. Vaak wordt de fout gemaakt pas verlichting te kopen als de stukadoor al klaar is en de meubels al in huis staan. Hierdoor worden meestal dure lampen aangeschaft wat veel onrust geeft op de vloer, doordat er geen voorzieningen zijn getroffen slingeren de stroomdraden over vloeren en tegen wanden. Met een volledig indelingsplan inclusief verkeersruimte waarbij ook de plaatsen worden aangegeven waar de schilderijen komen te hangen en objecten komen te staan kunt u pas een perfect lichtplan maken dat bestaat uit basislicht, direct en indirect licht, functioneel licht, decoratief en sfeerlicht. Met ook het noodzakelijke hak- en breekwerk, waarna gestuukt en geschilderd kan worden.

Het spel van stijlen kan door mij in uw interieur volledig tot leven worden gebracht
Uw bestaande antieke kast, secretaire, kleed of erfstuk, al dan niet met gevoelswaarde, kan in een goede harmonie met uw nieuw aan te schaffen interieur worden gecombineerd. Daarnaast zijn vooral vrije ruimtes zeer geschikt voor een sokkel met een kunstwerk en lenen wanden zich uitstekend om kunstwerken met eventueel krachtige kleuraccenten goed tot hun recht te laten komen. Bijzondere objecten behoeven altijd een eigen "aura".

Laat u gerust meeslepen en ontdek de fascinerende wereld van vormen en kleuren
Ik geef de voorkeur aan lichte en zachte kleuren voor wanden in uw huis waardoor kunst het mooist tot z'n recht komt. Met daarbij mooie kasteelkleuren voor de accenten. Let er bij de samenstelling van uw interieur wel op dat er een goed samenhangend geheel ontstaat. Blijf vooral zeer kritisch, ook ten opzichte van adviseurs en bepaal altijd zelf uw grenzen.

Kennis is macht
Het is u aan te raden om met een ervaren adviseur te werken. U zult ontdekken dat samen met hem of haar besluiten veel makkelijker genomen kunnen worden, zodat u straks trots kunt zijn op een prachtige woning waar u zich thuis voelt en met veel plezier in zult wonen. Maak geheel vrijblijvend kennis, onder het genot van een kopje espresso kunnen we met elkaar van gedachten wisselen, over wensen en ideeën die bij u leven, op het gebied van wonen. Graag wil ik met u, in Scala Kunstgalerie te Culemborg of in mijn studio te Breda hierover filosoferen.

Jan Neggers, binnenhuisarchitect en industrieel vormgever vormgever.